Книжка с народни приказки за първолаците

Книжка с български народни приказки е подаръкът от Община Разград за тазгодишните първокласници в общината – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Всяка от 396-те книжки „Български народни приказки“, преразказани и илюстрирани от Катерина Милушева, е с послание от Кмета Денчо Бояджиев, лично подписано от градоначалника. „Вземи тази книжка в ръце и нека стане твой другар и ценен помощник в училище. Убеден съм, че с много упоритост и старание ще станеш добър ученик и твоите успехи ще бъдат най-добрата отплата за обичта и грижите на твоите родители. Бъди здрав, любопитен и ентусиазиран! Вярвам в теб и ти желая много късмет и успехи в страната на знанието и непресъхващ интерес към него.“ – се казва в посланието към всяко първолаче.  Книжката ще чака първолаците на първия им чин на 15 септември. Тя включва 6 приказки, сред които: „Златното момиче“, „Педя човек“, „Безценното камъче“ и други.

В петте основни училища и СУ“Христо Ботев“ в областния град първокласниците тази година са 341, а в шестте училище в по-малките населени места – 55. Общият брой на първокласниците към дата 9 септември е с 41 по-малко от миналата учебна година, но в първите дни от учебната година тези числа претърпяват промени.

Общият брой учениците в Община Разград е 5735. 2613 от тях учат в основни училища в Разград, 493 – в основни училища в селата, 2629 – в професионални и профилирани гимназии.

В 20-те детски градини в общината са записани 1525 деца.

Всички детски градини и училища на територията на община Разград са готови за стартиране на учебната 2022/2023 година. Взети са необходимите мерки за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID – 19, като са осигурени дезинфектанти, топла вода, приети са препоръчителни мерки за намаляване на рисковете от инфекция. Осигурени са с медицински специалисти.

Предстоят основни ремонти в шест детски градини в селата в община Разград – с. Топчии, с. Раковски, с. Дянково, с. Гецово, с. Мортагоново и с. Стражец. През лятната ваканция бе ремонтирана спортната площадка в двора на ОУ“Никола Икономов“ в Разград, изгражда се мултифункционално игрище в двора на ОУ“Ив.С.Тургенев“, а предстои и изграждане на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад.Н.Обрешков“, която ще се използва и от другите две училища в сградата – СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище. Така общата сума, инвестирана в обновяване на спортни съоръжения в учебни заведения на територията на Община Разград само през тази година, ще стане близо 300 000 лв. без ДДС.

Ръководството на Община Разград пожелава успешна учебна година на всички ученици и учители, здраве и високи професионални постижения на педагозите, любознателност към новите знания и целеустременост към сбъдване на мечтите на учениците!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *