Кметът Денчо Бояджиев получи награда в конкурса „Кмет на годината 2020 “

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев получи награда от конкурса „Кмет на годината“, който се провежда за осма поредна година от сайта КМЕТА.БГ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Церемонията по награждаването се проведе днес в София след онлайн гласуване на потребителите на сайта. Призове бяха раздадени в осем категории в три раздела – за малка, средна и голяма община. Г-н Бояджиев получи приза в най-новата категория „Социални мерки по време на пандемия“  за средна община, останалите местни управи с награди в тази категория бяха Бургас и Костинброд.

Г-н Бояджиев благодари на хората, участвали в онлайн вота и възприели като ефективни мерките, предприети от Община Разград, по време на извънредното положение. „Това не е успех само на кмета, който осигурява организацията, а успех на цялата администрация, на всички съпричастни с каузата за ограничаване последствията от пандемията с COVID-19“ – заяви г-н Бояджиев. Той обобщи, че мобилизацията през пролетта беше добро доказателство за възможностите на българската община.

„Трябваше да се справим в изключително напрегната ситуация, да сме максимално адекватни в помощ на жителите на Разград“ – обяви още Бояджиев. В бюджетни организации като общините нямаше такива средства и за осигуряването им откликнаха представителите на едрия и среден бизнес в региона – разказа кметът на Разград. Той даде и конкретни примери: даренията на Кирил и Георги Домусчиеви на обща стойност 500 000 лева за оборудване на PCR лаборатория и за хранителни пакети за 4000 нуждаещи се от Разградска област, а също и Никола Николов, Милен Минчев и Стефан Томов, които предоставиха дарения на предпазни средства. Чрез общинските структури създадохме максимално добра атмосфера за реакция на предизвикателството COVID-19 и това е опит, който ще ни е от полза сега, когато отново настъпва труден период – каза г-н Бояджиев. Той припомни още, че с решение на Общински съвет-Разград бе дадена глътка въздух и на дребния бизнес, с освобождаване от наеми за периода, в който не извършваха дейност.

Церемонията по награждаването, която се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъде излъчена тази вечер по БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *