Кирил Десподов: Не може по този начин да се подиграват с Лудогорец

Футболистът на Лудогорец Кирил Десподов, бе видимо разочарован след загубата с 2:4 от Динамо Загреб, след която “орлите” отпаднаха от Шампионската лига. Българският национал заяви в прав текст, че съдията на срещата е повлиял на крайния изход от двубоя, тъй като не трябва по този начин да се подиграват с отбор от ранга на Лудогорец.
„Трудно е да се говори след такъв мач. Първото полувреме отстъпихме на Динамо. Не бяхме достатъчно агресивни и креативни в офанзивната фаза. Допуснахме грешки и за дузпата, и при третия гол моя грешка. Доста брак. Радостното е, че второто полувреме играхме като равен с равен с 10 човека и дори ги надиграхме. Ако малко късметът ни беше погледнал, Якуб да отбележи за 3:3, мачът можеше да отиде в съвсем друга посока“.
„Не мисля, че Динамо са били по-хитри. Не обичам да говоря за съдията, но днес и особено в Разград той беше 12-ят играч. Няма какво да се кривим, трябва да се кажат тези неща. Ти се подиграваш с клуб като Лудогорец. Лудогорец не е клуб, с който може да се подиграваш по този начин. Даваш днес 3 червени картона. Защо? Може и да ги имало, но на Доминик Янков… Явно искаше така да се стече мачът. Лудогорец надигра и в двата мача Динамо. Само адмирации. Днес се борихме, раздавахме се, тичахме, направихме всичко възможно, но понякога не се получават нещата както искаш“.
„Ако искаме да играем в ШЛ, трябва да минаваме през такива отбори. Трябва да бъдем по-здрав колектив и да сме по-търпеливи. Понякога излизаме да пресираме, не сме всички заедно, получават се дупки и ни правят контри. Този отбор има много бъдеше. Има неопитни играчи, но пък затова са опитните – да помагат и подкрепя. Липсва ни малко повече да бъдем колектив, да сме като един юмрук и да си помагаме повече на терена, да не се разправяме кой е направил грешка, а да сме колектив и да си помагаме“.

Шампионът на България – Лудогорец, доигра мача-реванш срещу Динамо Загреб с осем човека и загуби с 2:4, за да бъде отстранен от елиминационната фаза в Шампионската лига през сезон 2022/2023. Реферът от Франция Беноа Бастиен на три пъти изгони футболисти на „орлите“ и в доста ситуации ощети отбора от България. През първата част Доминик Янков беше отстранен от игра в 17-ата минута, а малко преди това Йосип Дърмич беше дал аванс на „Максимир“ на домакините.

В 27-ата пък Мислав Оршич от дузпа удвои актива на „модрите“, а в 45-ата минута отново той бе точен. В добавеното време на първата част Кирил Десподов намали пасива на родния тим.

В началото на втората част Игор Тиаго стреля с глава, а топката се отби в ръката на бранител на Динамо. Бастиен отиде да проверява ситуацията чрез ВАР, макар още в реално време да се видя тази проява на Перич, за да посочи бялата точка. Зад топката застана Десподов, който реализира за 2:3. Това стъписа донякъде домакините, които бяха освирквани мощно в хода на втората част от собствените си привърженици, за да дойде 73-ата минута и Рик Джонатан да поеме към съблекалните след изключително пресилен втори жълт картон.

Динамо продължи да бъде прекалено пасивен, макар числения си превес, а три преди края Кирил Десподов имаше чудесна възможност да изравни на „Максимир“, но пропусна. В ответната атака Жан Карничник фаулира Оршич в наказателното поле и Бастиен посочи дузпа. След проверка с мониторите Карничник беше изгонен с директен червен картон, а дузпата реализирана от Бруно Петкович.

Така, Лудогорец продължава участието си в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, където ще спори с литовския Жалгирис, който беше елиминиран от Будьо/Глимт.

ДИНАМО ЗАГРЕБ – ЛУДОГОРЕЦ 4:2  (2:1 в първия мач)

1:0 Йосъп Дърмич (13)

2:0 Мислав Оршич (27-дузпа)

3:0 Мислав Оршич (44)

3:1 Кирил Десподов (45+3)

3:2 Кирил Десподов (49-дузпа)

4:2 Бруно Петкович (87-дузпа)

Трети квалификационен кръг на ШЛ, втори мач

Стадион: „Максимир”

Рефер: Беноа Бастиен (Франция)


Стартови състави на двата отбора:

ДИНАМО ЗАГРЕБ (4-4-2): 40. Доминик Ливакович – 14. Роберт Любичич, 55. Димо Перич, 4. Бошко Шутало, 13. Стефан Ристовски 🟡– 99. Мислав Оршич, 5. Ариян Адеми (к), 27. Йосип Мишич 🟡 (46′ –  8. Амер Гояк), 10. Мартин Батурина (46′ – 7. Лука Иванушец) – 18. Йосип Дръмич, 77. Дарио Шпикич

Резерви: 1. Даниел Загорач (вр), 2. Садех Мохарами, 6. Размус Лауритсен,, 9. Бруно Петкович, 11. Махир Емрели, 12. Петър Бочкай, 20. Антонио Марин, 24. Марко Толич, 66. Емир Дилавер, 70. Лука Менало   

Старши треньор: Анте Чачич

ЛУДОГОРЕЦ (4-3-3): 12. Симон Слуга – 3. Антон Недялков (к), 32. Игор Пластун 🟡 (46′ –  82. Иван Йорданов), 24. Оливие Вердон, 4. Сисиньо (46′ –  21. Жан Карничник) – 23. Мануел Кафумана-Шоу (46′ – 90. Спас Делев), 6. Якуб Пьотровски, 64. Доминик Янков🔴 – 11. Кирил Десподов, 9. Игор Тиаго (66′ –  10. Матиас Тисера), 73. Рик Джонатан

Резерви: 1. Серджио Падт (вр), 67. Дамян Христов (вр), 5. Георги Терзиев,, 14. Дени Групер, 17. Жоржиньо,, 75. Петър Георгиев, 79. Тихомир Димитров, 

Старши треньор: Анте Шимунжда

Източник: www.gong.bg

One Reply to “Кирил Десподов: Не може по този начин да се подиграват с Лудогорец”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *