Капанският ансамбъл във „Вечер на ансамблите от Североизтока“ в Добрич

Снощи в Добрич бе премиерата на „Вечерта на ансамблите от Североизтока“ – реализация една отдавнашна идея на Капански ансамбъл – Разград, ПФА „Добруджа“ – Добрич и ПФА „Мизия“ – Търговище за съвместен концерт. Това съобщават от пресслужбата на културната институция.
В уюта на Летния театър първи пред публика в 40 минутна програма магията на българския фолклор и в частното – на малката етнографска група капанци – представи Капанският ансамбъл.
Веднага след това вихрено по сцената се понесоха танцьорите на ПФА „Мизия“ – Търговище, а пространство се изпълни с красивата музиката на оркестъра и песните на солистките в състава.
Последни на сцената се представиха домакините от ПФА „Добруджа“ – Добрич. Акцентът в тяхната програма бе специфичният добруджански фолклор, но артистите поднесоха и пъстър букет с образци от фолклора на всички етнографски области на България.
На финала за артистите имаше поздравителни адреси от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов , които получиха ръководители на съставите Кънчо Върбанов, Любчо Василев и Стоян Господинов. Имаше кошници с цветя от Община Добрич.
В понеделник, 5 октомври, домакин на „Вечерта на ансамблите от Североизтока“ е Капанският ансамбъл. Концертът под егидата на Община Разград е от 18.30 часа в Общинския Културен център.
Концертът в Търговище е на 12 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *