Канят норвежци да инвестират в бизнес зона “Перистър”

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров се срещна с представители на българска и норвежка неправителствени организации и обсъди с тях възможностите за сътрудничество между Разград и норвежкия град Кристиансен. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Председателят на разградското сдружение Клуб за обществена подкрепа и гражданска активност Милена Орешкова и Ларс Соевтестад от норвежката организация CBNRM Networking представиха дейностите по проект, който реализират съвместно и по който през месец май делегация от Разград посети град Кристиансен.

Г-н Соевтестад заяви, че сътрудничеството между Разград и Кристиансен може да продължи не само в сферата на гражданското общество, но и в местната власт и в бизнес инициативи, както и по отношение на публично-частното партньорство. Г-н Грънчаров увери, че ръководството на Община Разград приветства сътрудничеството и обмена на добри практики между различни региони и държави. Той допълни, че в момента местната управа работи по разширяване на бизнес зона „Перистър“, която би могла да представлява интерес и за норвежки инвеститори. Регионът предлага и възможности за туризъм – допълни заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

Посещение на Абритус и Свещарската гробница са в програмата на Ларс Соевтестад по време на визитата му в Лудогорието – уточни Милена Орешкова.

По-късно гостът от Норвегия се срещна и с Областния управител Драгомир Златев.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *