И Цар Калоян падна пред COVID-19, само Кубрат е без зараза

Коронавирус

Само в една от седемте общини в Лудогорието – Кубрат – все още няма регистрирани случаи на COVID-19 – става ясно след прессъобщение от Областна администрация днес.

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 08.07.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19. Той е жена  на 57 г., от с. Езерче и е първият за община Цар Калоян. Жената е потърсила медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Жената е изследвана на 08.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.           Не съобщава за придружаващи заболявания.

Регионална здравна инспекция – Разград съобщава днес това, за което Разград24/7 съобщи вчера – осмият смъртен случая за региона. По данните на РЗИ жена на 72 г. от с. Вазово, община Исперих е починала на 08.07.2020 г. Потърсила е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе, където е приета за лечение в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен и е съобщен на РЗИ – Разград по телефона от РЗИ – Русе на 19.06.2020 г. Жената е била с придружаващо заболяване: Хипертонична сърдечна болест.

Областният кризисен щаб за борба за борба с COVID-19 изказва съболезнования на семейството и близките на починалата и призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *