И момчетата на Вълци Разград до 12 години отиват на финали

Трети отбор на СКБ “Вълци-Разград” постигна историческо класиране на републиканско първенство, след като завърши на първо място в зона Добруджа, а в проведения в Разград квалификационен турнир за финали се нареди на второ място. Така момчетата попадат директно сред 12-те най-добри отбора в България в своята възраст – постижение, достойно за уважение най-вече заради огромния труд на състезатели и треньори. Това съобщават от клуба.

Момчетата до 12 години показаха хъс и огромно желание за победа и закономерно в първите два мача от квалификациите постигнаха две убедителни победи – срещу Светкавица Търговище с 87:22 точки и срещу Свети Влас със 73:10 точки. Така в последния мач в турнира в директна борба за първото място едни срещу други се изправиха двата най-добри отбора в региона – “Вълци-Разград” и “Доростол” Силистра. Получи се зрелищен мач, изпълнен с емоции, атрактивни отигравания и отлични взаимодействия в атака и защита и от двете страни. През цялото време “Доростол” поддържаха разлика от около 10 точки, която се запази и до края въпреки усилията на разградските момчета и смелата им игра. В края на мача състезателите на двата отбора размениха поздрави в духа на фейърплея и застанаха рамо до рамо за обща снимка, като си пожелаха успех на финалите в средата на май месец.

Днес и утре (5 и 6 май) в зала “Лудогорец” “Вълци-Разград” отново са домакини – този път квалификациите са за момичета до 12 години и в четири последователни мача баскетболистките се изправят срещу Черно море Одесос, Тони 7 Сливен, Росица Павликени и Дунав Русе 2016 с цел да се превърнат в четвъртия отбор на клуба, който ще достигне до финалната фаза и ще се нареди сред най-добрите школи в страната. Всички желаещи могат да посетят мачовете и да подкрепят децата в битката им към финалите.

От клуба се обръщат с благодарност към “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, както и към всички, подкрепящи клуба в изявите на баскетболния терен. Без тяхната подкрепа над 100 деца нямаше да имат възможността да се състезават в представителните отбори и да представят Разград на най-високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *