И ДПС обявиха листата си: две промени от ноември

Още една кандидат-депутатска листа на парламентарно представена сила стана ясна днес. От ДПС обявиха листата си във Фейсбук, очаква се утре да я регистрират. В нея има две разлики в сравнение с вота миналия ноември и само една в сравнение с изборите през април и юли.

Очаквано водач на листата на ДПС е заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов. Бившият кмет на Цар Калоян представя Лудогорието в последните пет парламента.

Четири мандата като депутат има вторият в листата Ихсан Хаккъ, който е родом от исперихското село Подайва.

Новото име е на трета позиция. Това е Хабибе Расим – заместник-кмет на Община Разград, тя обаче бе кандидат за народен представител през април и юли миналата година, през ноември на трето място в листата бе д-р Селиме Карагьозова. Хабибе Расим е вторият от четиримата заместник-кметове на Община Разград, които се включва в предизборната кампания. Колегата й Добрин Добрев е водач на листата на БСП.

Четвъртият и петият в листата също идват от местната власт. Това са зам.-кметът на Завет Денис Татар и зам.-кметът на Самуил Севим Рамаданова.

На шеста позиция е представителят на Община Кубрат. Едис Даудов е младежки лидер на ДПС в лудогорската община.

Ново е името на седма позиция. Анифе Салиева сменя кмета на Лозница Севгин Шукри, който бе на това място и на трите вота миналата година. Тя обаче е представител на същата община, работи като юрисконсулт в Община Лозница.

Традиционно на осма позиция е областният лидер на ДПС – банкерът Мехмед Салим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *