Историческо: За пръв път Областен управител без никаква връзка с Разград

За пръв път за Областен управител на Разград е назначен човек, който няма никаква връзка с населените места в административната област.

От пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че днес са назначени областни управители в 6 региона, сред които е Разград. По информация на правителствената  пресслужба Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по „Право“, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

В прессъобщението не се казва, че това е номинация на „Има такъв народ“, които не намериха в Разград достоен кандидат за поста, та стигнаха до търговищката листа на своята политическа сила. Деян Димитров е родом от Попово, на 40 години е, на последните парламентарни избори бе трети в листата на ИТН в Търговище. Димитров има адвокатска кантора в родното Попово, преди няколко години се е завърнал да живее там, преподава и във Варненския свободен университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *