Иновации от Мъдрево: мандрата с три фотоволтаични централи в три обекта

Общо 3 обекта за производство на енергия от слънце бяха изградени и поставени под напрежение със съдействието на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги за кубратското дружество ЕТ Мъдър – Хасан Али Фатме Али. Това съобщават от енергийното дружество.

Трите фотоволтаични централи са разположени в град Кубрат и селата Тертер и Мъдрево, и са с пикова мощност от 29,7 kWp всяка. ФЕЦ-овете са снабдени с висок клас инвертори, както и с монокристални модули – по 66 на централа. Конструкцията за обектите в двете села е стационарна двуредова, а за обекта в гр. Кубрат тя е изпълнена на равен покрив с поставяне на баластни тежести. И трите изградени обекта разполагат със система за мониторинг и следене на произведената от ФЕЦ енергия. Общата годишна производителност на електроцентралите ще надхвърля 110 MWh, като произведената електроенергия на тези в Кубрат и Мъдрево ще се продава по преференциални цени, а тази в село Тертер ще се използва за покриване на част от собственото електропотребление на обекта с продажба на излишното количество в мрежата.

ЕТ Мъдър Хасан – Али Фатме Али развива своята основна икономическа дейност в областта на земеделието и животновъдството. Фирмата разполага със собствена свинеферма в село Тертер, община Кубрат.  Дружеството притежава и собствена мандра, в която произвежда висококачествени млечни продукти и бяло саламурено сирене. Друга част от дейността на фирмата е отглеждането на зърнени култури, като се обработват над 11 000 дка.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *