Ивайло Мирчев: МОДЕЛЪТ ДПС РАБОТИ НЕ САМО ЗА САРАИ, ТЕЦОВЕ И БАНКИ. ТОЙ ПОСЯГА И КОГАТО СТАВА ДУМА  ЗА ЗДРАВЕ

Ивайло Мирчев е завършил Стопанската  академия „Д. А. Ценов“ в Свищов и магистърска програма по Финанси в БАН.  IT предприемач, ръководи компания, която разработва loT решения, които помагат на хората да използват енерегията в дома си по-разумно. Той е сред учредителите на партия „Да, България!“, член на Националния съвет на  политическата  формация. Народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание. Заместник-председател на енергийната комисия в последния 47-ми парламент.

Ивайло Мирчев е водач на листата на „Демократична България“ в 18-ти МИР Разград, за него може да се гласува с №25 в бюлетината, с преференция 101.

  • Господин Мирчев, отново ни предстоят парламентарни избори – четвърти поред за по- малко от две години. И всичко започна през лятото на 2020 година, когато Вие с Христо Иванов акостирахте с лодка на брега на Росенец. Каква е  политическата Ви равносметка сега, дни преди вота за 48-мо НС?
  • Когато с Христо доплавахме с лодката до плажа, където са сараите на Ахмед Доган, нямаше как да знаем какво ще се случи занапред. На нас тогава ни беше абсолютно ясно, че България е пленена държава. Че ГЕРБ на Бойко Борисов обслужва сенчести интереси, не позволява на институциите и контролните органи да си вършат работата и мафията заграбва всякакви публични ресурси, които й се харесат. Не подмолно, не зад гърба на властта, а с помощта на легитимните държавни структури.

Това, което ние, в Демократична България знаехме,  тогава, се видя ясно от всички хора. На българския плаж ни посрещнаха гардовете на Националната служба  за охрана, които пазеха държавната земя от гражданите, защото тя беше негласно дадена на Ахмед Доган.

Това взриви българското общество и ние вече втора година опитваме да разградим модела Борисов и да  нормализираме управлението на България според стандартите на Европа.

  • Защо е толкова трудно на реформаторските сили в обществото да вземат категорично надмощие над тези, които, както Вие казвате, плениха държавата?
  • В държава, в която законът е бил потъпкван дълги години на всички нива, в която вместо с правила е управлявано със заповеди по телефона, трябват дълбоки реформи. При Борисов властта разпределяше парите на хората през прозореца на джипката, а пачките от лъвския пай ги криеха в чекмеджета и чували. В такава държава действат механизми, които е трудно да се разградят със законови средства, защото те и закони си гласуваха, които да позволяват легалното ограбване на България.

Аз обикалям Разградска област вече цял месец. Навсякъде хората ни показват безобразия, които са станали възможни заради наложения модел на управление от ДПС и ГЕРБ. Ето в община Самуил, където няма аптека, кметът по всякакъв начин отказва да даде разрешителни документи, с които общопрактикуващият лекар там ще може да отвори  такава. Причината за бойкота е, че докторът е бил кандидат на Демократична България за кмет и конкурира пряко човека на ДПС в местното управление. Така 5 000 души, болни, деца, стари хора пътуват до града да си купуват лекарства. И това се прави, за да може ДПС да си запази монопола върху властта в Самуил.

Това е навсякъде в смесените райони. Дори когато ДПС „преотстъпи“ свои хора на ГЕРБ, какъвто е случаят с Гюнай Хюсмен. Моделът е един и същ – този, който има власт, я ползва за свои нужди. Да съсипе конкурента си за кметския пост, да си огради незаконно гората, да отрови  водата на хората с отпадъците от своята ферма без да бъде наказан, да разграби банка КТБ, да си купи евтино ТЕЦ във Варна, да ползва за себе си държавния плаж.

Този модел се крепи върху зависимости, заплахи, икономическа принуда, в която се държат хората. Той  няма задръжки и не знае прегради. Посяга не само към големите хапки, но и съсипва ежедневието. Пречи се на  дребните бизнеси, ако не се подчиняват на местните политически феодали, назначенията се раздават само срещу послушание, дърва за зимата общинските  власти дават на тези, които гласуват правилно.

  • Как може да се противодейства на тези порочни схеми и модели?
  • В демократичните общества изборите са легитимният начин да се правят политически промени. Всички сме свидетели, че дори в една  пленена от ГЕРБ и ДПС държава, хората могат да  отстранят от управлението  партиите, които преядоха  с власт.

Да, статуквото се бори с нокти и зъби. Те създават  партии ментета, вкарват ги в парламента, пречат да се  бръкне дълбоко в задкулисните им игри, развалят мнозинства, свалят правителства. Те имат мръсни пари, които не смеят да извадят на светло, но ги раздават под масата, за да купуват вот.

Но, ние които искаме България да стане нормална държава, сме повече от тях. Ние, кандидатите на  Демократична България, се изправяме с лицето си пред избирателите и искаме доверие, като гледаме хората  в очите. Ние не търсим купен вот, нямаме схеми за мъртви души в избирателните списъци. Ние избираме свободния честен вот, в който се гласува без хартиени измами, без контрол в тъмната стаичка, без доказателства кой кого е отбелязал в бюлетината.

Призовавам всички хора на втори октомври да гласуват. Трябва до урните да идем ние, които искаме нормална  държава, чиста от корупция, с един закон еднакъв за всички. Да сме повече от другите, които са на хранилката на ГЕРБ и ДПС и искат да си запазят феодалната власт и привилегиите.

Времената са тежки и всички трябва да помислим за  децата си, за бъдещето на България. Страната ни трябва да излезе от сивата зона на мрака, в който сенки от миналото разграбват обществените блага и държат хората  в подчинение. Трябва ни модерна европейска държава, в която  българите да имат живот, който не ги принуждава да емигрират.

Ние, кандидатите на Демократична България, сме хора с опит, знаем и можем да реформираме страната си. Доверете се на разума! Подкрепете ни с бюлетина №25!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *