“Земя от ритми” представиха Капанският ансамбъл и Академичният танцов театър към ВСУ”Черноризец Храбър”

С бурни аплодисменти и ставане на крака публиката в Общинския културен център  възнагради тази вечер артистите от Капанския ансамбъл и Академичния танцов театър към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в съвместния им концерт-спектакъл “Земя от ритми“. Това съобщават от пресцентъра на разградската културна институция.


В най-новото предизвикателство пред двата състава си дадоха среща творческите идеи и различните подходи в представянето и интерпретирането на образци от съкровищницата на българския музикален, песенен и танцов фолклор.
А на финала изпълнителите заедно се понесоха във вихъра на част от спектакъла „Любовта! Силата, която движи света“ от репертоара на Капанския ансамбъл, в който звучат и безсмъртните песни на Соня Кънчева, Павел Сираков, Борис Машалов: “Любе, любе“, “Станке ле, голям дяволо“ и „Засвири ли са дор три ми гайди“.
Цветя и за двата състава имаше от Община Разград и кмета Денчо Бояджиев, Регионалния исторически музей и от Комплекса от центрове за настанявани на деца без увреждания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *