За пръв път: Световно първенство в Разград и Търговище, първият старт е в Островче

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев обсъди подготовката на Световното първенство по коло ориентиране с организаторите на събитието – съобщават от пресслужбата на местната управа.

България за първи път е домакин на международно първенство по коло ориентиране, Световната купа за мъже и жени, Световното първенство за младежи до 23 години и за ветерани ще се проведе между 15 и 18 септември на територията на общините Търговище и Разград. Събитието се организира от Българската федерация по ориентиране съвместно с Клуб по ориентиране „Вариант 5“ и с подкрепата на общините Търговище, Разград и Попово – уточниха Диан Бонев – Председател на СКО“Вариант 5“-Търговище, Иван Сираков – главен съдия на Световното първенство и изявен състезател по ориентиране и Петранка Ангелова – секретар на състезанието.

Първият старт от надпреварата е на 15 септември от землището на разградското село Островче, това ще е единственият масов старт, в който едновременно, но по различни маршрути и дистанции, тръгват състезателите от всички възрасти. Останалите стартове са от търговищките села Момино и Кардам.

Записванията за участие все още продължават, но заявки са подадени от 26 държави. Очакванията са състезателите да са над 200.

Със заместник-кмета Добрин Добрев организаторите обсъдиха ангажиментите на Община Разград в осигуряване на добри условия в участъка, в който стартира състезанието. Предстои и работна среща на място за уточняване на разположението на старта и на екипите на ангажираните институции.

Това ще е третият, последен, кръг от Световната купа, ще бъде обявено и генералното класиране за годината – уточниха организаторите на престижния спортен форум.

В срещата участваха и началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград Йордан Маринов и главен експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *