За десети път сдружение “Одисея” ще раздава коледни подаръци от Германия

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Община Хабибе Расим поздрави и изрази благодарност от името на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев за реализираните доброволчески кампании на сдружение  „Одисея“. Това стана непосредствено след пристигането на поредния тир с подаръци от Германия за нуждаещи се деца от региона – съобщават от пресслужбата на местната управа..

Сдружението е създадено от г-жа Силвия Вълева и проф. Милена Вълева, които са реализирали инициативата за организиране и разпределение на даренията по Коледа  за нуждаещите се лица и деца от Община Разград чрез партньорство с немската фондация „Света Филомена“, която поема и разходите по транспортиранието им с тирове.

През последните два месеца Сдружение „Одисея“ получава два пъти по пет тона дарения, транспортирани от немската  Фондация „Света Феломена“. Всички те бяха разтоварени от служители в социалните услуги и доброволци от Община Разград в помещение,  предоставено от общината чрез отдел “Социални услуги и здравеопазване“ за подпомагане на дейността на сдружението, в което да се съхранява. Даренията ще бъдат предоставени на потребителите на социалните услуги за деца и пълнолетни лица, както следва: Звено „Майка и бебе“, „Дом за стари хора”, “Дневен център за деца и младежи с увреждания“, също и на индивидуални потребители в Община Разград и други общини от  областта. Дарения ще получат и детски градини на територията на Община Разград.

Подаръците са подготвени от жителите на град Ралбиц-Розентал, Саксония. Всяка кутия е с надпис, определящ възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът.

В Тира с дарения имаше и 14 броя специализирани легла с ел. управление и масички за хранене, каквито се ползват от Дом за стари хора и Дом за пълнолетни лица с деменция. С коледните подаръци са предоставени и дезинфекционни материали, постелъчен инвентар и помощни средства за хора с увреждания, инвалидни колички, ролатори и други хигиенни материали.

Даренията ще бъдат подредени и разпределени от доброволци във фондацията според възрастта и нуждите на получателите им.

От сдружение“ Одисея“ заявиха, че не се отказват да вървят по пътя, който са поели преди 10 години, въпреки сложната епидемиологична обстановка в цял свят.

Заместник-кметът Хабибе Расим увери неправителствената организация, че може да разчита на сътрудничество от страна на Община Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *