За втора година – асфалт в “Орел”

В изпълнение на обществена поръчка започнаха текущи ремонти в източната част на жк „Орел” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Предметът на обществената поръчка е „Извършване на текущ ремонт по обособени позиции-Обособена позиция 1 „Текущ ремонт на улици, паркинги и междублокови пространства в гр. Разград и алеи в Нов гробищен парк в гр. Разград“ и Обособена позиция 2 „Текущ ремонт улици в населените места на община Разград“. И по двете обособени позиции след проведени процедури са подписани договори с „Пътно строителство“АД.

Районът, в който се асфалтира в жк „Орел“, не бе включен в приключилия през 2019 г. проект за благоустрояване на квартала и впоследствие подобряването на инфраструктурата в източната част на квартала бе обявено за акцент в намеренията на настоящото ръководство на Община Разград за извършване на ремонтни дейности. Припомняме, че асфалтиране на паркинги и междублокови пространства в „Орел“ бе извършено и миналата година, като ремонтните работи включваха 600 тона асфалт. През настоящата година асфалтът е 700 тона и част от него вече е по пътните участъци в „Орел“. Асфалтирано е в района на Пенсионерския клуб в „Орел“, а утре, събота, ще се асфалтира вътрешният двор до блок 7. Асфалт е предвиден и по маршрута на автобусна линия №5 при денонощния паркинг, както и вътрешноквартална връзка между ул. „Добровска“ и околовръстното пред денонощния паркинг, както и свързване на вече прокарани трасета.

По тази обществена поръчка започнаха и текущите ремонти по населени места. Приключи асфалтирането в 4 села: Благоево, Дряновец, Осенец и Балкански. Следващата седмица ще се извършват ремонти в Побит камък и Дянково.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка за текущи ремонти по двете обособени поръчки бе 631 405,00 без ДДС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *