Засилен контрол по пътищата през почивните дни около 1 и 6 май, ето кога

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящите празници 1 май и 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия, както и свързаните с тях почивни дни в ОДМВР и РДПБЗН – Разград е създадена организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Почивните и празничните дни се характеризират с интензивен трафик на превозни средства по републиканската пътна мрежа и входно – изходните пътни участъци на големите населени места. Екипи на пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения по най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. В дните от 28 април до 9 май ще се осъществява организация на движението, предвидена и съобразена с трафика. Планирани са специализирани операции с цел установяване на неправоспособни водачи, както и такива, употребили алкохол и наркотици.

Засилен контрол ще има за времето:

  • от 14,00 до 21,00 часа на 28 април
  • от 09,00 до 12,00 часа на 29 април
  • от 14,00 до 21,00 часа на 1 май
  • от 14,00 до 21,00 часа на 5 май
  • от 09,00 до 12,00 часа на 6 май
  • от 14,00 до 21,00 часа на 8 май

Екипи на криминална и охранителна полиция ще осъществяват денонощен контрол с оглед опазване на обществения ред и недопускане извършването на криминални престъпления. Екипи на икономическа полиция ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност. Съвместно със служители на ОДБХ се извършват проверки в търговски обекти по отношение на предлаганите хранителни продукти.

Проведени са срещи с РУО за предстоящи групови пътувания на ученици, за да бъдат проверени всички водачи относно правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства, с които ще се пътува.

ОДМВР – Разград предупреждава гражданите при пътуване за по-дълъг период от време да не оставят ценности и големи парични суми в домовете си, както и да бъдат бдителни за личните си вещи на обществени места. Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *