Заря за Ботев четник в Благоево

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поднесе цветя пред паметната плоча на единствения Ботев четник от Разградско – Ангел  Тотев Ковачев от Благоево – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Г-н Добрев бе сред официалните гости на тържеството за отбелязване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, организирано от НЧ”Просвета 1871”-с. Благоево.

Тържеството се проведе на централния площад в селото, където има три паметни плочи – на Ботевия четник Ангел Ковачев, на опълченеца от Благоево Георги Стоянов и на загиналите във войните. Пред тях венци и цветя поднесоха: заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, кметът на селото Белчо Белчев, представители на НЧ”Просвета 1871”, на ДГ”Георги Димитров”-Благоево, местни жители.

Тържествена реч за 144-тата годишнина от героичната смърт на Христо Ботев произнесе кметът на селото Белчо Белчев, а читалищни дейци и местни хора припомниха биографиите на местните и национални герои.

Тържеството включваше и минута мълчание, а завърши със заря под звуците на възрожденски песни.

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави организаторите затова, че поддържат традициите в селото живи и тачат паметта на героите, загинали за свободата на България.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *