Заради ремонт в Лозница събират две училища в една сграда

Две училища ще открият в една сграда учебната година заради неприключил ремонт. Това съобщи началникът на РУО-Разград Ангел Петков. Учениците от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие в Лозница ще учат в СУ „Христо Ботев“. Материалната база на средното училище е достатъчно голяма и проблеми с учебния процес няма да има, каза Петков. Той добави, че се очаква проектните дейности в гимназията да приключат през януари.

В област Разград училищният звънец ще бие за 10 334 ученици. За първи път прага на класните стаи ще прекрачат 859 първокласници. Те са със 77 по-малко в сравнение с миналата учебна година, каза още Ангел Петков.

В община Разград броят на най-малките ученици, които тръгват на училище, е 392. Заедно със своите връстници в училищата в областта ще учат и 40 украински деца на различна възраст.

Петков посочи, че всички образователни институции в региона са подготвени за новата учебна година. Учебните заведения са обезпечени финансово и кадрово. Направена е организация и за предстоящия отоплителен сезон. Петков изрази надежда да няма проблеми, защото почти всички училища в региона се отопляват на газ. Изключение правят само учебните заведения в Цар Калоян, Осенец и в две населени места в Исперихско, които са на дърва.

Ангел Петков допълни, че основната задача, която Регионалното управление на образованието си поставя, е подобряване на качеството на образователния процес и повишаване на резултатите от национално външно оценяване и държавните зрелостни изпити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *