Заради дрога в Гецово съдът разпореди: жена под домашен арест, а мъж – задържан под стража

Разградският окръжен съд, в две поредни съдебни заседания, определи мерки за неотклонение „домашен арест“ и „задържане под стража“ на две лица, привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР Разград за притежание и разпространение на наркотици. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Те, заедно с още един 29-годишен мъж, са били задържани в неделя при специализираната полицейска операция, реализирана на територията на Разград и с. Гецово, при която е иззето значително количество наркотични вещества – 51,20 гр. амфетамин и 14 гр. марихуана.

Пред съда днес застанаха Кристияна К. и Лазар Л.

Според държавното обвинение в хода на досъдебното производство е установена съпричастността им към извършеното престъпление. Прокурорът по двете дела поиска да им бъдат наложени най-тежките мерки за процесуална принуда „задържане под стража“.

След като съобразиха становищата на страните и разгледаха събраните до момента доказателства, съдебните състава прецениха, че е възможно да се направи извод, че двамата може да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Предположението за съпричастност към престъплението се основава на разпит на свидетели и събрани веществени доказателства.

Престъплението по смисъла на закона е тежко и за него е предвидено наказание „лишаване от свобода, което е презумпция за наличието на реална опасност лицата да се укрият или да извършат друго престъпление.

В бюлетина за съдимост на Кристияна фигурира предходно осъждане за шофиране под въздействието на наркотични вещества, като настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

Срещу Лазар в края на юни е образувано досъдебно производство за извършено от него престъпление – управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Съобразявайки се със законовите предпоставки Разградският окръжен съд определи на Кристияна К. мярка за неотклонение „домашен арест“, а на Лазар Л. определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определенията могат да се обжалват и протестират пред Апелативен съд-Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *