Започна спецоперация заради зачестилите катастрофи

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари 2021 година. Това съобщават от пресцентъра на дирекцията.

През последните две седмици пътно-транспортната обстановка на територията на страната бележи влошаване. В периода от 23.12.20 год. до 06.01.21 год. са загинали 15 участници в движението и са ранени 219 лица. На територията на ОДМВР – Разград пътно-транспортната обстановка е относително спокойна, но продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по Закона за движение по пътищата за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия на обслужваната територия.

В тази връзка на територията на ОДМВР – Разград се провежда акция, която цели засилен контрол за спазване на правилата за движение.

За да не се допускат тежки катастрофи и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на правилата за движение по пешеходни пътеки, правоспособност, спазване на скоростните режими, пътните знаци и маркировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *