Започна конкурсът за рисунки, компютърни рисунки и видеоклипове за безопасния интернет

И тази година Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград посвещават конкурс на Деня за безопасен интернет – 8 февруари. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Предизвикателството към учениците е в сферата на арт изкуството и влогърството, темата: „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“, а целта – да се привлече вниманието на ученическата общност към рисковете, които крие интернет. Миналата година в конкурса на тази тематика участваха над 70 ученика от Разградско, Казанлък и Свищов.

Участие могат да вземат ученици от 1 до 12 клас, като са разпределени в три възрастови групи – 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас. Конкурсът е за рисунки 35/50 см., компютърни рисунки и видеоклипове до 3 минути. Те могат да са на няколко подтеми: „Разпространение на фалшиви новини“, „Манипулативни материали“, „Тик-ток  и  аз“, „Информация за някакъв случай, риск  или  инцидент с малолетен потребител за който знаете/познавате“, „Какво ви харесва в интернет, какво ви впечатлява/натъжава, какви са онлайн интересите ви и знаете ли какви са рисковете за вашата  безопасност“, „Знаете ли какво е „кибертормоз“?“.

Творбите трябва да се изпратят до 31 януари по електронната поща на ОбСНВ/ПИЦ Разград –pic_rz@abv.bg и/или на място на адрес: гр.Разград, ЦПЛР-Ученическо общежитие ул. „Вапцаров“ №10, стая 112. Към тях трябва да са приложени трите имена на автора, възрастта или класа, училището и населеното място, електронна поща и телефонен номер. Наградените участници ще бъдат уведомени по телефона. Допълнителна информация може да се получи на тел. 084661395. Целият регламент на конкурса е публикуван на интернет страницата на ОбСНВ/ПИЦ Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *