Започва 15-тото издание на фотоконкурса „Живата природа”

Разград

Започва 15-тото издание на фотоконкурса на тема „Живата природа“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Конкурсът е регионален и се организира от ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество-Разград със съдействието на отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград. Целите на проявата са: да се покаже красотата на природата, видяна през фотообектива от младите участници; да се предостави възможност на учениците да изразят своето отношение към фотографията и красотата на природата; да се стимулира творческото мислене и изявата на децата и младите хора.

Фотоконкурсът се провежда в две направления: „Красотата на природата“ и „Нашите приятели – животните“, като всеки участник може да се включи с до 3 снимки във всяко от двете направления. В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас.

Снимките за участие се приемат до 15 юни 2023 г. на e-mail:  foto_cutnt@abv.bg. Фотографиите трябва да бъдат в дигитален JPG формат, размерът на файловете не трябва да е не по-малък от 1 MB и не по-голям от 20 MB. Творбите трябва да бъдат придружени от следната информация: име на снимката, трите имена на участника, клас, училище и ръководител, точен адрес и телефон.

Целият регламент на конкурса може да видите на интернет страницата на Община Разград секцията на ЦУТНТ.

Отчитането на конкурса съвпада с откриването на екологичната инициатива „Еколято”, която има за цел да създаде у учениците отговорно отношение към заобикалящата ги среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *