Започва конкурс за рисунки, комикси, есета и видеоклипове за тъмната и светлата страна на интернета

Конкурс на тема „Как да сърфираме безопасно в интернет – тъмната и светлата му страна“ обяви Общинският съвет за наркотични вещества и превантивно-информационен център-Разград по случай 9 февруари – Международния ден за безопасен интернет. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Целта на конкурса е да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставени от Световната мрежа без големи рискове. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен Интернет за всички потребители и особено младите хора.

Конкурсът е в три раздела. Първият е арт изкуство, той включва рисунка формат 35/50 см., компютърна рисунка, комикс и колаж. Изискване за участниците в раздел Есе е творбите им да са в електронен вариант до 2 компютърни страници формат А4, Word, шрифт 12. Видеоклиповете трябва да са до 3-минутни, формат MP4 file.

Конкурсът е насочен към ученици от 1 до 12 клас от училищата и извънучилищните звена в област Разград в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас.

Творбите трябва да бъдат изпратени по електронната поща на ОбСНВ/ПИЦ Разград – pic_rz@abv.bg и/или да се представят на място на адрес: гр.Разград, ЦПЛР-Ученическо общежитие ул. „Вапцаров“ №10, стая 112, придружени от следната информация: име, презиме, фамилия възраст и/или клас училище, населено място имейл адрес и телефонен номер.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури за най-интересно и оригинално арт изкуство, есе и видео клип. Всяка творба, която не отговаря на условията за участие, както и на всички данни, изисквани за нейното представяне, няма да бъде разглеждана. Конкурсните творби не подлежат на връщане. Изпратените творби остават собственост на Общински съвет по наркотични вещества и ще се използват за популяризиране на дейността на Общинския съвет по наркотични вещества. Участниците приемат, че предоставените от тях лични данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и контекста на конкурса.

Крайният срок за изпращане на творбите е 19 февруари 2021 г. включително. Наградените участници ще бъдат информирани лично на посочения от тях телефон.

Допълнителна информация може да бъде получена получите на телефон: 084/661395

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *