Започват безплатни курсове по програмиране в Разград за ученици и възрастни

В Разград стартират безплатни курсове по програмиране за ученици и възрастни. Целта е да се подготвят участниците за започване на кариера в ИТ сферата

Новосъздадената организация Дигитално Общество Разград дава възможност на младите жители на Разград и региона да се учат от дългогодишни практици в ИТ сферата и то напълно БЕЗПЛАТНО. През месец април ще стартира курс по програмиране, чиято цел е да подготви участниците за започване на работа в сферата. Има и партньорства с фирми, които да назначат на стаж най-добре представилите се.

Професията програмист е една от най-желаните в България. Подходяща е за амбициозни хора, които искат да работят в Разград за клиенти от цял свят и постоянно да се усъвършенстват и развиват.

Лектор в курса ще бъде Емилиян Кадийски, който имат над 10 години опит като програмист и преподавател по програмиране. Той е съосновател на Враца софтуер общество, организация която 2015 г. започна да развива ИТ индустрия във Враца от нулата. И вече може да се похвалят, че към днешна дата има 5 софтуерни компании, в които работят над 50 човека.

Кандидатстването за курса се случва през сайта https://digitalrazgrad.org/train-devs до 17 март 2022г. Не се изискват предварителни умения по програмиране. Обучението е с продължителност 8 месеца, по два пъти седмично, в извънработно време. Накрая участниците получават сертификат, а най-добре представителите се и възможност за стаж в софтуерна компания.

В сряда (16.03.2022г) от 17.30ч в офиса на Областния информационен център – Разград, бул. „България“ 34 ще се проведе информационна среща, където организаторите ще разкажат повече за курса и ще отговарят на въпроси – https://www.facebook.com/events/299701808930594.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *