Задържаха нашенка, в Германия я търсят за измами с документи и пари

37-годишна жена, обявена за международно издирване в Шенгенската информационна система, е установена и задържана на 10 януари в град Разград. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Жената, която е българска гражданка, се издирва от властите на ФР Германия за извършени измами с документи и пари. Европейската заповед за арест, издадена от съда в град Кайзерслаутен, изисква арест и екстрадиция. Считано от 14.30 часа на 10 януари жената е задържана в РУ-Разград.

Уведомени са ДМОС, Окръжна прокуратура – Разград и сектор „Издирване“ – ГДНП.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна уточниха, че жената с инициали Г.Х. е подсъдима по наказателно производство за подправка на документи в условията на повторност с цел облага и за подбудителство към престъпления за удържане и присвояване на надници или заплати в сериозни размери, измами в сериозни размери и избягване плащането на данъци, по специално данъци върху заплащането. За извършените от 37-годишната жена престъпления законът във ФРГ предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 10 години.

Престои в Окръжния съд в Разград да бъде внесено искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Г.Х. – „задържане под стража“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *