Задържаха изнасилвач в съдебната зала, бил под домашен арест

36-годишният Северин М. е задържан под стража от съдебната зала на Разградския окръжен съд, след като е бил уважен протестът на Районната прокуратура срещу определената от първата съдебна инстанция мярка за неотклонение „Домашен арест“. Това съобщават от пресслужбата на съда.

На 30 септември тази година в село в община Разград обвиняемият влязъл през нощта в дома на самотно живееща 62-годишна жена и я изнасилил брутално. 36-годишният Северин се гаврил с жертвата си няколко часа.

На сутринта жената успяла да излезе от дома си и да разкаже на своя съседка и на продавачка в магазина в селото за случилото се през нощта в дома й. Жените подали сигнал на спешния телефон 112.

Образувано било досъдебно производство за извършено престъпление по член 152, ал. 1, т. 2 от НК – изнасилване със сила и заплашване, и по член 170, ал. 2, предл. 1 от НК – за нарушаване неприкосновеността на жилище нощем. След привличането му към наказателна отговорност, Районната прокуратура в Разград задържала до 72 часа насилника и внесла искане в съда за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Районният съд обаче със свое определение му наложил „Домашен арест“, който е бил протестиран от прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан за блудство през 2011 год. Два дни, преди да извърши престъпленията, се завърнал от чужбина, където работел. Мъжът е с незавършен втори клас.

Жертвата е била освидетелствана. Тя е с травми по лицето и разкъсвания, причинени при насилието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *