Жоро Чобанов е председател на РИК-Разград, секретарското място е за ДПС, а заместниците са от ГЕРБ и „Възраждане“

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия-Разград за изборите на 2 април. Решението е с вчерашна дата, но бе публикувано тази сутрин.

Припомняме, че на консултациите при Областния управител Драгомир Златев в неделя бяха постигнати повече компромиси, отколкото при предходни консултации, но препъни камък се оказа едната от двете позиции за заместник-председател на комисията. При служебното назначаване ЦИК се е съобразила с постигнатите договорки, а за спорния пост е избрала представителя на „Възраждане“ пред този на БСП.

Така адвокат Жоро Чобанов от „Продължаваме промяната“ ще е председател на РИК-Разград за изборите на 2 април. Негови заместници ще са Ралица Костова-Цветанова от ГЕРБ и Албена Тодорова-Йорданова, а секретар – Юмгюл Ахмедова от ДПС. И четиримата вече имат натрупан опит в изборната администрация от предходната година, а и от предишни избори. Редови членове на РИК са: Зорница Якимова, Виктор Викторов и Садифе Ахмед от ГЕРБ; Светлана Неделчева и Росен Маринов от „Продължаваме Промяната“; Нергин Хамдиев от ДПС; Силвия Великова от БСП; Ивелина Игнатова от „Демократична България“; Цветелина Ботева от „Български възход“.

Трима от членовете на РИК нямат опит в изборната администрация на ниво районна комисия, и тримата са представители на ГЕРБ – Зорница Якимова, Виктор Викторов и Садифе Ахмед. Други от членовете на РИК пък са били номинирани от по няколко партии на различните избори. Светлана Неделчева бе номинирана от: „Обединени патриоти“ и ИТН, а сега е от „Продължаваме Промяната“. Цветелина Ботева пък е била от: „Демократична България“ и ИТН, а сега е от „Български възход“. Албена Тодорова-Йорданова е била от ИТН, сега от „Възраждане“. Самият председател на комисията Жоро Чобанов също в предходни изборни администрации бе представител на “Демократична България”.

13-те членове на РИК ще се съберат утре, 11 февруари, от 11,00 ч., за да получат печата и ключа за помещението, в което ще заседават – уточни за Разград24/7 Областният управител Драгомир Златев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *