„Жив е той, жив е“ пред паметника на Ботев в Разград

С изпълнение на една от най-известните балади на Христо Ботев – „Хаджи Димитър“ – започна преклонението пред паметта на великия поет, публицист и революционер в Разград днес. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Община Разград бе организатор на честването на 174-тата годишнина от рождението на Ботев. Творбата му започваща с вечната строфа „Жив е той, жив е“ изпълни Цветана Бенонова – гл. експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“.

Първи венец пред паметника поднесоха представители на СУ“Христо Ботев“-Разград. От името на Кмета Денчо Бояджиев венец поднесоха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев. Венци и цветя поднесоха още: Областният управител на Област Разград Иван Борисов, Общински съвет на БСП и общински съветници от БСП, общински съветници от Демократична България, общински съветници  от ПП ГЕРБ, представители на Регионален исторически музей-Разград, Капански ансамбъл, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Театрално-музикален център, Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Цветя бяха поднесени от заместник-кметовете на Община Разград Полина Иванова и Хабибе Расим, както и от секретаря на Община Разград Нели Добрева и от признателни граждани.

Още снимки вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *