ЖАНЕТА с дарения за 30 семейства в Самуилско, ремонтира и ел.уреди

Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Женска Алтернатива за Независимост Етническа Толерантност и Асоцииране“ (ЖАНЕТА), приключи изпълнението на проект „Подкрепа за достойни старини на възрастни хора от селата Хърсово и Голям Извор, община Самуил“.

Обхваната беше голяма част от представителите на уязвими групи в Област Разград. Селата Голям Извор и Хърсово от Община Самуил са с висок процент крайно бедно и застаряващо население, разчитащо на трудова ангажираност само през пролетно-летния сезон.

Поетите ангажименти при стартиране на проекта в двете села са изпълнени. Разпределени и получени от над 30 семейства са хранителни продукти, дрехи и обувки. Един от жителите на Голям Извор и „герой“ от старта на проекта – Румен Боянов – бай Дачо, с усмивка под мустак, сподели, че тези храни и дрехи за него и съселяните му, са облекчение в трудното за тях ежедневие. Другият старец, също „герой“ от старта на проекта – Георги Георгиев от с. Хърсово, с леката си усмивка показа, че живецът му го има и си е върнал вярата в доброто.

Доставени бяха пейки за жителите на двете села. Ремонтирани са над 20 битови електрически уреди на самотно живеещи възрастни хора – тостери, котлони, телевизор, ел. инсталация, бойлери, фурни.

С дейностите по проекта се ангажираха 8 доброволци от сдружението.

СНЦ“ЖАНЕТА“ винаги е в помощ на уязвимите групи от населението на Област Разград и отчита изпълнението на проект „Подкрепа за достойни старини на възрастни хора от селата Хърсово и Голям Извор, община Самуил“ като успешно и ефективно.

Проектът е финансиран от фонд “Нашите родители” на фондация „BCause”.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *