Есенният панаир – с един ден повече от предишни години, започва на 9 септември

Панаир

След две години прекъсване заради епидемичната обстановка с COVID-19 Община Разград организира 29-тия Традиционен Есенен панаир.Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Поради големия интерес както от страна на търговците, така и на гражданите, продължителността на панаира ще е с ден повече от обичайната една седмица.

Откриването на Есенния панаир ще е от 19,30 ч. на 9 септември на сцена Ронда в Градския парк. Концерт след церемонията по откриването ще изнесе Капански ансамбъл-Разград. Панаирът ще продължи до 16 септември включително. Всяка от следващите вечери на Ронда ще има концерт на гостуващи изпълнители от различни музикални стилове. На 10 септември ще пее поп фолк изпълнителката Райна, на 11 септември поп певицата Тита, на 12 септември – Тони Димитрова, на 13 септември – фолклорните изпълнителки Мария и Магдалена Филатови, на 14 септември – Симона Загорова. И петте концерта са с начален час 19,30. На 15 септември на Разград ще гостува Николина Чакърдъкова, нейният концерт започва в 19,00 ч. Културната програма на панаира завършва с концерт на Криско на 16 септември от 19,30 ч.

Посетителите на панаира ще имат възможност да посетят някоя от 12-тте обекти тип скара-бира, разположени традиционно по основната алея на Градския парк – от подхода откъм ул. „Паркова“ в посока към Ронда. В началото на алеята ще бъдат и щандовете на трима производители, които през тази година участваха в Панаира на киселото мляко и проявиха интерес да се включат и в Есенния панаир. Единият щанд е на производител на кашкавал от Враца, другият –  на пчелен мед от Червен бряг, а третият – на мляко, сирене и кашкавал от Осенец. На тази алея ще са разположени и 10 щанда за понички, 5 – за бонбони и други сладки лакомства, както и 7 атракции за най-малките посетители на панаира. Основната част от атракциите за малки и големи са над Ронда в посока Пантеона. Ще има: виенско колело, надуваеми батути, бънджи батути, малки въртележки, гондола, детско влакче, люлки с кончета, паратропер, диско-денс пейка, брейк-денс люлки, автоскутер, 5 стрелбища и други. Над 30 ще са щандовете за промишлени стоки. Те ще са подредени основно по алеята от хотелски комплекс „Лес“ към колодрума. На тях ще се продават: спортно облекло, хавлии, бижута, чорапи, чанти, обувки, трикотаж, сувенири, рокерски фланелки и други. Търговците и производителите са от всички краища на страната: Хасково, Павликени, Шумен, Велико Търново, Слънчев бряг,  София, Дулово, Варна, Търговище и други.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *