Енергото инвестира 100 000 лева подобряване на електроразпределителната мрежа в Подайва и Къпиновци

През изминалия летен сезон ЕРП Север извърши реконструкция на електроразпределителната мрежа в селата Подайва и Къпиновци в община Исперих, Област Разград – съобщават от дружеството.

Подменени са стълбове и проводници от въздушната електроразпределителна мрежа в селата. По време на реконструкцията се направи и пълна профилактика на съоръженията, което е част от подготовката за сигурната им работа при есенно-зимни условия. Вложението на електроразпределителното дружество в селата с общ брой около 2000 жители е в размер на 100 000 лева.

Профилактика и пренастройване на съоръженията в режим на работа при по-неблагоприятни метеорологични условия се прави преди началото на зимата на цялата територия, обслужвана от ЕРП Север. Едновременно с това се извършват инспекция и анализ, при които се набелязват обекти, които се нуждаят от допълнителни инвестиции или ремонт за включване в програмите и графиците на дружеството през 2023 г. С изпълнението им ЕРП Север ще осигури качествено и сигурно електрозахранване на своите клиенти.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *