Елка Неделчева: Листата на „БСП за България” е от професионалисти, които допринасят за развитието на Разград и Лудогорието

Нашите послания, с които ще стигнем до хората, трябва да им разкажат за каква България ще работим – за България, в която здравеопазването и образованието ще престанат да бъдат стока, за България, в която младите хора ще намерят своя път в живота тук, в родните си места, ще работим и за всички, които се нуждаят от най-голяма грижа и защита на държавата. Това заяви на откриването на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България” водачът на листата за Разградски регион Елка Неделчева. Заради променливото време събитието се проведе не пред Художествената галерия, както бе планирано, а в една от залите на храма на изобразителното изкуство.

Пред симпатизантите на БСП бе представена листата от кандидати за депутати на коалицията с №4 в бюлетината: Една изключително балансирана листа, избрана по демократичен начин, съставена от образовани и интелигентни местни хора, обединени от общата мисия за социална справедливост, листа, съчетаваща опит, младост, позитивизъм и изключителна енергия.

Водач на листата е Елка Неделчева, която бе представена с респектиращ опит – житейски, управленски, политически, съчетан с отговорност, принципност и интелигентност. Работохолик, с остър ум и свежи идеи. Тя е председател на групата съветници от „БСП за България“ в сегашния местен парламент. Един от инициаторите и създателите на Панаира на киселото мляко и фестивала на художествените занаяти, положил неговото блестящо начало. През последните години е директор на училище в едно от най-големите разградски села-Раковски и резултатите от работата ѝ са впечатляващи. Елка Неделчева живее в ЖК “Орел” и много добре познава проблемите на живущите в него и яростно защитава техните интереси. В сегашния Общински съвет тя влезе с девиза: „Само най-доброто е добро за Разград!“.

Пред съмишлениците си Елка Неделчева заяви, че  Листата на „Коалиция за България” за Разградски регион е от професионалисти, които допринасят за развитието на Разград и Лудогорието. Каза още, че БСП за България има ясна програма с конкретни ангажименти и грижа за всеки човек, програма, в която хората от региони като Лудогорието, техните проблеми да не бъдат по-маловажни от проблемите на хората, живеещи в София, Според Неделчева тази програма е икономически обоснована, тя заяви, че пари в държавата има, но досега не се използваха целесъобразно, а, както личи по обявените през последните седмици данни, дори са използвани незаконосъобразно. „Време е това да се промени, ние можем да го направим, защото имаме професионализъм, имаме опит и хъс да го направим, и е необходимо само едно нещо – победа на изборите на 11 юли, победа за Разград и Лудогорието, победа за България.” – завърши водачът на листата на БСП.

Втора в листата е Татяна Къйчева – технократ, завършил висшето си образование в МЕИ Варна със специалност „Топлотехника“. Има следдипломна квалификация „икономист-счетоводител“ от Икономическия университет в морския ни град. В момента работи като икономист в „ХЕЛП Инжинеринг” ООД. Омъжена е и има син и дъщеря. Член е на БСП. „Не можеш да купиш доверието на хората. Но можеш да го спечелиш, ако работиш честно за техните интереси. Ангажиментите, които поемаш, трябва да имат практическа реализация. Моята лична кауза в Народното събрание са нерешените проблеми на българските градове: чистота на въздуха, инфраструктура, добри условия за местния бизнес и за разкриването на нови работни места.“ – казва Татяна Къйчева.

Трети в листата е представителят на коалиционния партньор партия АБВ – Милен Христов. 44-годиният юрист е от Кубрат, магистър по право, работи като адвокат. Лидер е на организацията на АБВ в Кубрат. Семеен, с 2 деца. Типичен представител на средното поколение от Лудогорието: Интелигентен, амбициозен, твърд привърженик на традиционните семейни ценности. Патриот на родния край. Личните му приоритети в Народното събрание са свързани с качеството на законодателната и законотворческа дейност. Според него една държава е силна, когато в нея има ред и респект към закона. Не може и не бива да се правят компромиси в борбата срещу престъпността. Защото от нейната ефективност зависи сигурността и спокойния живот на гражданите. Тя е най-разпознаваемата гаранция за развитието на Лудогорието и за просперитета на нашата Родина – казва Милен Христов.

На четвърта позиция в листата е Милена Няголова. Тя е родена в Кубрат и в момента живее в родния си град. Всеки ден пътува, за да работи като старши учител прогимназиален етап в разградското училище „Васил Левски“. Има висше образование с две магистърски степени: по математика и физика и по управление на образованието от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Семейна, щастлива майка на 2 дъщери. В досегашната си кариера е била учител и директор на училище в кубратските села Равно и Беловец и заветското Брестовене. В Народното събрание ще отстоява интересите на родното образование и българското учителство.

На пета позиция е Димитър Ганчев – представител на младото поколение. Магистър по публични политики и мениджмънт на Софийския университет. От 1 година работи като експерт „Протокол и международна дейност“ в Община Разград. Лидер е на Младежката организация в БСП и представлява Разград в нейния младежкия национален орган.

Шести в листата е Ивайло Димитров – на 37 години, машинен инженер със специалност „Индустриално инженерство“. Има опит като технически ръководител. И в момента работи като такъв във фирма „Иноксис“. Технократ, притежаващ завидното умение да организира и да ръководи екип. Малкото свободно време посвещава на любимите си занимания – фотография и пътешествия. Запален рокер, който смята, че по българските пътища трябва да има железен ред и контрол, който да спре безумията, причиняващи толкова жертви. Като кандидат за народен представител се надява Българският парламент да заработи най-после ефективно и качествено и да не губи време в безпринципни спорове и препирни.

На седма позиция в листата на БСП за България е Руси Русев – на 68 години, с висше образование, роден в с. Юпер. Възпитаник на Висшия лесотехнически университет, специалност „Горско стопанство“. Завършил е 2 годишна следдипломна квалификация в Икономически университет-Варна с придобита специалност „Магистър по управление“. Професионалната си кариера започва като Началник на горско технически участък в Горско стопанство Кубрат, а след 3 години става негов директор. Изключителен професионалист и амбициозен ръководител. От 2013 г. е председател на Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Кубрат.

На осма позиция е Станислава Русева. Млад правист с опит в местната власт и местното самоуправление. В момента работи като юрисконсулт в „Балканфарма“АД.  Коренячка разградчанка, омъжена, с двама сина.  Мъжка майка и мъжко момиче.  Тя е представител на гражданската квота в листата.

Успех на листата на БСП за България пожела общинският лидер на социалистите Добрин Добрев. По думите му промяната не започна преди месец два, нито с протестите миналата година, а преди 4 години от БСП – в момента, в който политическата сила отказа да стане част от досегашния модел. Според Добрев мнозина от появилите се политически субекти, които наричат БСП част от статуквото, за кратко време за свили знамената на революцията и започват да присядат до модела – едни се отказват от мажоритарните избори, други от преизчисляването на пенсиите, а трети забравят за лодката до „Росенец”. „Единствено БСП има цялостен план за управление на България. Имаме цялостен план за доразграждане на този модел, но и за създаване на нова, справедлива и социална България” – изтъкна той пред симпатизантите на политическата сила.

Добрин Добрев нарече участниците в листата „отбор от интелигентни, борбени и амбициозни хора, изпълнени с хъс и енергия за промяна, за борба и грижа за хората” и призова на 11 юли да бъдат подкрепени с №4 в бюлетината „за доброто на България”.

Купуването и продаването гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *