Експериментално осветиха две пешеходни пътеки в Разград

Служители на ОП”Ремонтстрой” поставиха експериментално вчера осветителни тела за пешеходни пътеки – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

За тестовия период са определени два натоварени, но недобре осветени участъка в Разград – едната лампа е на пешеходната пътека на ул. „Дунав” срещу Дома на учителя, а другата – на ул. „Странджа” преди пресечката с ул. „Камчия”, в района на ОУ”Никола Икономов”. След анализ на въздействието на иновативния подход върху безопасността на движението в тази райони ръководството на Община Разград ще прецени дали в настоящата бюджетна година да бъдат поставени подобни осветителни тела на всички пешеходни пътеки, където поради недобра осветеност се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Определянето на невралгичните пешеходни пътеки ще бъде обсъдено с „Пътна полиция”, ще се приемат и предложения на граждани.

Осветителните тела са по едно на пътека, имат насочваща светлина върху територията на пътеката, осветяват само пътя на пешеходеца без да заслепяват шофьорите.

По време на тестовия период лампите може да бъдат преместени пробно и в други участъци, както и да се променят настройките на инсталирането им, тъй като под различен ъгъл осветяват различни по площ участъци.

Инициативата по поставянето на осветителните тела за пешеходни пътеки е част от дейностите по подобряване на безопасността на движението в населените места, предприети от Община Разград.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *