Дядо Коледа донесе подаръци на децата на медиците от COVID-отделенията в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград

Дядо Коледа донесе подаръци на децата на медиците, които работят в COVID-отделенията в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград.

12 от най-малките малчугани посещават ДГ“Приказка“ от началото на месеца. Тогава част от медиците с малки деца отправиха молба към Община Разград и за по-малко от 2 дни бе създадена организация за отваряне на две групи в детското заведение, намиращо се най-близо до лечебното заведение.

Директорът на ДГ“Приказка“ Румяна Ненова разказа, че подаръците са осигурени от сдружение „Одисея“ с председател Силвия Вълева. Идеята за това възникна в разговор със заместник-кмета на Община Разград Руска Вътева, когато от германската фондация „Св. Филомена“ бяха получени 5 тона подаръци за децата от Лудогорието. По традиция от 8 години немски семейства закупуват и опаковат подаръци за деца от Разградска област, като уточняват пола и възрастта на детето, за което са предназначени. Голяма част от над 500-те подаръка вече са раздадени на деца от социално слаби семейства, като кампанията продължава и в нея са включени и децата на медицинските лица, ангажирани с лечението на COVID-19.

Подаръците-изненада те са получили днес след като са гледали онлайн спектакъла „Коледна приказка“ – също подарък от Държавен куклен театър-Варна за детски градини, отворени за деца на медици от COVID-отделения. В ролята на Дядо Коледа е била служителка от детската градина, при спазване на противоепидемичните мерки външни лица не са допускани. Подаръци са получили 12 деца, максималният брой, които посещават градината в момента е 15, разпределени в две групи – яслена и за деца между 3 и 6 години. Във всяка от групите работят по две преподавателки всеки работен ден, до края на годината градината ще е затворена само на 31 декември, като родителите са информирани за това – уточни Румяна Ненова. Децата много се зарадваха на подаръците, раздаването им е изненада и за родителите – казаха още от детската градина.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *