Дрогиран гецовлия опита да избяга от полицията, задържаха и друг дрогиран водач – от Шуменско

Пътна полиция

Двама дрогирани шофьори са задържани в Разградско през последното денонощие – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Единият опитал да избяга от полицията.

28-годишен мъж от село Гецово е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане. Около 0.05 часа на 1 юли с управлявания от него автомобил „Пежо 206“ мъжът противозаконно попречил на служителите от ОДМВР-Разград да изпълнят задълженията си, като не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал. Малко по-късно водачът е установен и задържан в РУ-Разград. В хода на проверката се оказало, че той шофира след употреба на наркотици. Направеният „Drug test“ реагирал положително на амфетамин и метаамфетамин. Взета е и кръвна проба за изследване. По случая са образувани две досъдебни производства.

Лек автомобил „Мерцедес С 180“ е спрян в град Исперих около 12.30 часа на 30 юни. В хода на проверката е установено, че 43-годишният водач от село Църквица, област Шумен шофира след употреба на дрога. Тестът с „Drug check“ реагирал положително на кокаин. Мъжът отказал кръвна проба. Задържан е в РУ-Исперих. Срещу него е образуван бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *