ДПС с цел – 3 мандата от Разградски регион, Карадайъ: Нашите приоритети са ставали посока за развитие на нашата Родина България

Ще се борим за минимум 3 мандата от Разградски регион – тази цел обяви на откриването на предизборната кампания на ДПС областният председател на партията Мехмед Салим. Събитието, което започна с химна на Република България и Химна на ЕК, бе уважено от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутата Атидже Алиева-Вели и заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев.

Част от откриването на предизборната кампания на ДПС в Разградско бе най-новият спектакъл на трупа „Назъм Хикмет” в Театрално-музикален център-Разград „Девойко мари хубава”, той предшестваше политическите речи.

Разнообразието от фолклорни мотиви – от български, турски и европейски музикални творби – в спектакъла бе забелязано и адмирирано от политиците. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че „на нашата земя България живеем различни култури и етноси, но единствено в ДПС различните етноси сме рамо до рамо и на никого в ДПС не пречи различието на другия, напротив: отстояването на своята идентичност на различния е ценност за нас в ДПС, и по този начин ще градим и бъдещето на нашата Родината България.”. Карадайъ предаде поздрави за разградските активисти на ДПС от почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. Поздрави ги и за добрите резултати на вота през април, като призова и през юли да изберат рестарта на държавността и ускореното икономическо развитие на България. Карадайъ обяви, че ДПС от 7 години има разписана програма с приоритети зелената икономика и високите технологии, а от 2020 г. това са и приоритети на Европейския съюз. „30 години ние в ДПС имаме ясна визия за развитието на нашата Родина, нашите приоритети са ставали посоката за развитие на нашата Родина България.” – заяви още председателят на ДПС. Той припомни, че още със създаването си ДПС има една голяма мисия и до днес продължава и ще продължава да изпълнява: „Да пазим цялостта на нашата Родина България, да сме гарант за мира, стабилността и сигурността в нашата Родина България и в региона.”. Карадайъ допълни, че мине се не мине време и „на нас ни се налага да доказваме кои сме, защото когато в политиката участват политически партии без визия, без програма за развитие на страната, те се опитват да бъдат политически забележими и значими чрез разделение, противопоставяне, омраза, дори агресия. Обратно на това винаги философията за правене на политика на ДПС са била заедността и диалогът, заедността включва необходимост от различния, по този начин с отстояване на своето различие, всички трябва да бъдем заедно в една посока. Диалогът ни е нужен, за да може различните партии с различните си ценности, ако ги имат, с различните идеи за развитие на страната чрез диалог да определим приоритетите на нашата Родина България”. Карадайъ предупреди, че „през последните дни пак се опитват да вкарат предизборната кампания в едни познати релси, няма да стане.”. Карадайъ призова съмишлениците си в залата на Общинския културен център, която съгобразно противоепидемичните мерки бе пълна на 50%, в седмия месец от годината да гласуват с №7.

Преди Карадайъ да отправи своите послания към избирателите бяха представени кандидатите за народни представители от Разградски регион, като част от също се обърнаха към привържениците на ДПС.

Водачът на листата е Ахмед Ахмедов – инженер по образование, бивш кмет на Цар Калоян и три мандата народен представител – увери, че кампанията на ДПС в региона след симпатизантите ще включва посещение къща по къща с цел „разясняване на програмата за ускорено развитие, чиято цел е достигане по-висок стандарт и по-добро бъдеще за нашите деца.”.

Втори в листата е Ихсан Хаккъ, който е два мандата народен представител, работил е в Община Исперих, бе и заместник-министър на спорта. Според него през последните години ГЕРБ създаде хаос във всяка институция и превърна парламента в гумен печат, а един министър-председател се изживяваше като човек от тоталитарно време. „Сега обясняват, че ще създават някакъв ред. Отказвам да приема този ред, те се опитаха и преди 30 години да го създадат и ние бяхме срещу него, участвахме и съборихме тоталитарната държава.” – каза Ихсан Хаккъ.

Трета в листата е Хабибе Расим – юрист по образование, работи като юрисконсулт в Община Лозница, тя е е и председател на НЧ”Делиорман 2004”. Тя се обяви срещу неадекватното управление  и кризата на институциите в страна и заяви, че поколението, което представлява, иска да живее в сигурна и стабилна България, в която институциите работят в интерес на гражданите, а всички получават достойно европейско заплащане за труда си.

Четвърти в листата с №7 в бюлетината е архитект Денис Татар – заместник-кмет на Община Завет. На пета позиция е заместник-кметът на Община Самуил Севим Рамаданова, на шеста областният лидер на Младежкото ДПС Едис Даудов, на седма – кметът на Лозница Севгин Шукри, а на осма – областният председател на ДПС Мехмед Салим, който е управител на клона на Д банк в Разград. Именно Мехмед Салим обяви целта на областната структура на ДПС-Разград – 3 мандата за политическата сила.

Успешно представяне на ДПС на 11 юли пожела и евродепутатът Атидже Алиева-Вели. Най-емоционален бе заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, който заяви, че не познава по-големи родолюбци от избирателите на ДПС, които са истинските патриоти на България. Като една от причините да направи тази констатация, е, че когато преди Десети ноември са гонени от България, те са избрали да останат. Според Йордан Цонев в партиите в българската политика има дефицит на идеи и на държавници. Изключението е ДПС, което с избора на Илхан Кючюк за председател на ALDE получи признание и от Европа, а друго скорошно признание от чужбина е посещението на Мустафа Карадайъ при Президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган, до когото и президенти трудно стигат. Йордан Цонев допълни, че Илхан Кючюк, както и председателя Мустафа Карадайъ са държавници, израснали и подготвени от най-големия държавник в съвременната българска политика д-р Ахмед Доган.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *