ДПС-Разград номинира 18 за депутати, сред тях Доган и Пеевски, а д-р Карагьозова си направи самоотвод

ДПС

Областният предизборен щаб на ДПС-Разград е обобщил вчера на свое заседание номинациите на общинските структури за кандидат-депутати за изборите на 2 октомври – съобщават от първата в региона политическа сила.

Общо 18 са предложенията, които, подредени по азбучен ред, ще бъдат изпратени в партийната централна, чиято е последната дума по подреждането на листата от 8 човека.

В нея има само едно ново име, останалите в различни периоди са били или депутати, или кандидати за депутати. Изненада е отсъствието на ключова фигура от предходния вот – общопрактикуващата лекарка д-р Селиме Карагьозова. Тя си направи отвод – обясни в отговор на въпрос на Разград24/7 областният лидер на ДПС Мехмед Салим. В листата няма и общински кметове, а само техни заместници.

По азбучен ред като №1 е отбелязана номинацията на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Веднага след него в списъка на ДПС-Разград е настоящият председател на партията Мустафа Карадайъ, който също винаги е номиниран от нашия регион, но никога досега не е повеждал листата от Лудогорието.

Вече след тези две имена започва азбучната подредба на свързаните с региона кандидати. Сред тях първо е новото име – Анифе Салиева. Тя е общински председател на Младежкото ДПС в Лозница, работи като юрисконсулт в Община Лозница. Ахмед Ахмедов е заместник председател на ДПС, бивш кмет на Цар Калоян, пет мандата народен представител. Също с пет мандата в Народното събрание е Делян Пеевски. По азбучен ред след него е заместник-кметът на Община Завет Денис Татар, той бе кандидат за депутат от Разград и в трите изборни процедури миналата година. Номиниран е и лидерът на МДПС в Кубрат Едис Даудов. Както и Ихсан Хаккъ от Подайва, който с парламентарен опит в 4 Народни събрания. Номиниран е и областният лидер на ДПС Мехмед Салим, също кандидат и в предишните избори, управител на Д Банк в Разград. отново се появява сред номинациите д-р Нигяр Сахлим, която е бивш кмет на Цар Калоян, бивш заместник-председател на Народното събрание, депутат в 4 парламента, през последните години изчезна от политическия живот под претекст, че се е отдала на научна дейност. Не особено активен в последните години бе и Нихат Кабил – бивш земеделски министър, родом от Подайва, един мандат народен представител. Номинират от Разград е и един от най-опитните парламентаристи от ДПС Рамадан Аталай, който обаче напоследък не влиза от разградска листа, а от други региони. Той е родом от Мъдрево, бил е народен представител в 10 Народни събрания досега. Сред номинациите в листата на ДПС са още две дами, и двете на заместник-кметски постове – Самуил Севим Рамаданова от Самуил и Хабибе Расим от Разград. И двете неведнъж са били сред кандидатите за народни представители. Последен по азбучен ред е също един от най-опитните ДПС-парламентаристи, които обаче не влизат от Разградски регион – д-р Хасан Адемов е родом от Исперих, бил е 10 пъти депутат, както и един мандат социален министър.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *