До 28 февруари регистрират кандидат-депутатските листи, Ивелина Игнатова отново е говорител на РИК

10 решения са взели на първото си заседание днес членовете на Районната избирателна комисия. Това става ясно от публикуваната на интернет страницата на РИК информация. Решенията са свързани с първоначалната организация на комисията и са предимно технически.

Първото решение е за маркиране на печатите, то е извършено от председателя на комисията Жоро Чобанов и от един от най-новите членове на РИК без досегашен опит в изборната администрация Виктор Викторов.

За втори път след изборите миналия октомври за говорител на РИК е определена Ивелина Игнатова. Нергин Хамдиев пък бе определен за член на РИК-Разград, който да подписва за Секретар решенията на Комисията при едновременно отсъствие и на Председателя, и на Секретаря.

На първото си заседание РИК е назначила двама експерти и 4 технически сътрудници.

Определен е и срокът, в който Инициативни комитети могат да се регистрират за участие във вота – между 13 и 20 февруари. Срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи пък е от 16 февруари до 17,00 ч. на 28 февруари.

Определено е и работното време на РИК-Разград – от 09:30 часа до 17:00 часа, всеки календарен ден, при двусменен режим на работа, както следва: от 09:30 часа до 13:00 часа и от 13:00 часа до 17:00 часа, считано от встъпване в длъжност на членовете на Комисията до деня на избора – 2 април 2023 г. Комисията се помещава в стая 102 в сградата на Община Разград. Стационарният телефон е 084 618 156, а email-ът: rik18@cik.bg. Решенията на комисията се публикуват на интернет страницата на РИК-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *