До 23 юни ще е затворена за движение ул. „Велес“ заради подмяната на водопроводи в Доброшката махала

Със Заповед на Кмета на Община Разград се удължава до 17,00 ч. на 23 юни 2023 г. временната забрана за движение на пътни превозни средства по ул. „Велес“ в участъка й от ул. „Странджа“ до ул. „Дъбрава“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Това се налага във връзка с осигуряване на мерки за безопасността на движението при извършване на дейности, създаващи затруднения за осъществяването му и след заявление в Община Разград от фирмата, която извършва подмяна на водопроводите в т.нар. Доброшка махала – ДЗЗД“СКС-06“.

Първоначалната временна забрана бе от 9 май до 9 юни. Затварянето на участъка за движение се налага заради извършване на строително монтажни работи по изпълнение на проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, реализиран от Община Разград.

Въведен е обходен маршрут, включващ улиците: „Странджа“, „Дъбрава“, „Мадара“, „Александър Стамболийски“ и „Перистър“.

Припомняме, че проектът за подмяна на водопроводите в част от т.нар. Доброшка махала в Разград стартира през февруари, финансирането е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Интервенцията включва 7 улици: Лозенград“, „Руен“, „Бабуна“, „Люлебургас“, „Мелник“ – между „Люлебургас“ и „Странджа“, „Странджа“ – между „Люлебургас“ и „Лозенград“ и „Скопие“.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *