До 1 юли нова катаджийска акция – за правоспособност, алкохол, наркотици и регистрационни табели

Специализирана полицейска операция за подобряване на пътната обстановка се провежда от 16 часа на 25 юни до 22 часа на 1 юли на територията на ОДМВР-Разград. Целта е да се засили контролът върху водачите на дву-, три- и четириколесни превозни средства.

Едни от най-уязвимите участници в движението са водачите на мотопеди, мотоциклети и АТВ. Не са редки случаите на тежки пътно-транспортни произшествия с тяхно участие, особено когато не притежават нужната правоспособност или не поставят защитни каски при управлението на такъв вид превозни средства.

Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Водачите ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на нерегистрирани превозни средства или такива с поставени нечетливи или деформирани регистрационни табели, неплатени глоби по Закона за движение по пътищата и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

One Reply to “До 1 юли нова катаджийска акция – за правоспособност, алкохол, наркотици и регистрационни табели”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *