Доброволците от „Бъди човек” зарадваха с коледни пакети 80 човека

За трета поредна година доброволците от кампанията „Бъди човек” зарадваха с коледни пакети жители на региона, изпаднали в тежко положение.

Средства и хранителни продукти за инициативата, както и адреси на нуждаещи се, бяха събирани през последния месец в предоставено от дарител помещение. Сред по-големите дарители са няколко фирми и физически лица: „Мусон груп”ЕООД „ДМА МВ”ЕООД, Георги Лазаров, Нида Инов. Организаторите на кампанията – Айлин Джеляйдинова и Нергис Скендер – благодарят както на тях, така и на всички останали хора с добри сърца, включили се в инициативата – с дарение, с подаване на информация за човек в нужда, в комплектоването на хранителните пакети и в разнасянето им по домовете на социалното слабите жители на региона. Кампанията е насочена предимно към самотни възрастни хора, но и към семейства и хора на други възрасти, които са в затруднено положение.

Коледните пакети съдържаха 19 хранителни продукта, получиха ги 80 човека от: Разград, Гецово, Пороище, Дянково, Балкански, Стражец и Побит камък.

В тежките чанти имаше и коледни картички – както изработени от доброволците от „Бъди човек”, така и предоставени от: обитателите на Дома за възрастни хора с деменция в Разград, от група „Пинокио”от ДГ”Лудогорче” и от 1 „а” клас в ОУ”Ив.С.Тургенев”. Първолаците-дарители бяха нарисували саморъчно и 20 чанти от плат, в които бяха поставили лакомства. Те пожелаха чантите им да отидат при семейства с малки деца.

Повече информация за кампанията “Бъди човек”, която се провежда за Великден и за Коледа може да научите на Фейсбук страницата на инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *