Деян Пейчев: БЪДИ ЗЕЛЕН, ЗА ДА ИМА УТРЕ!

Деян Пейчев е IТ специалист,  работи във фирма, която се занимава с рециклиране на метални и високотехнологични отпадъци. Известен с гражданската си активност. Години наред той подкрепя каузите за чиста природа, устойчив климат и зелена икономика. През 2017 стана автор на петиция в интернет за чист въздух в Разград и за броени часове неговата подписка срещу замърсената атмосфера в града бе подкрепена от над 1 100 граждани.

Деян е много  популярен и обичан като разказвач на визуални истории в социалните мрежи. Влогър с ясни политически и  граждански убеждения и принципи, той е следван и подкрепян от  много  млади хора в областта и страната.

Деян Пейчев е осми в листата за народни представители на Демократична България, лидер на Зелено движение в Разград. За него може да се гласува преференциално – №25 в бюлетината, преференция 108.

  • Дидо, защо твърдиш, че бъдещето на утрешния свят е заключено в идеите на хората, които определят себе си като зелени?

За да има  бъдеще Земята, ние, хората, трябва да я пазим и да се грижим за нея.  Вижте  какво става  пред очите ни в България, в Разград, в Цар Калоян. Миналото лято буря вилня и потроши огромни дървета в нашия град, тази есен  порой удави отново Цар Калоян, в община Карлово за две седмици три пъти ги заля и влачи потопът.

В последното десетилетие в държавата ни се развихри безогледна  експлоатация  на  природни ресурси, изсичат се гори, пресушават се реки, плодородна земя се зарива с боклуци и отровни отпадъци.

Това е резултат на човешко безхаберие и на корумпирана власт,  която не си изпълнява задълженията да следи  и да наказва нарушителите. Така крадем бъдещето на собствените си деца.

  • Ти затова ли стана зелен?

Аз съм зелен по убеждение. А станах член на  Зелено движение, защото след поредица граждански акции осъзнах, че ако човек иска да повлияе истински на процесите, трябва да се ангажира това да стане с политически средства.

Аз съм кандидат за народен представител  на Демократична България в Разград. Осми съм в листата. Няма да стана депутат и не ми е това тръпката. Правя го, за да кажа на  хората от моето поколение, на по-младите, които са активни в социалните мрежи, но и не обичат да гласуват: Няма кой да оправи нашата държава, няма кой да направи въздуха в Разград чист, няма кой да събере боклуците, които хвърляме из квартала си, освен нас.

Тези неща ще се случат, когато  участваме в избори, когато мислим на кого даваме доверие, когато след изборите  контролираме, тези, на които сме дали властта. Трябва да се грижим за държавата си, за града си, за селото си, да са в ръцете на хора, които знаят и могат и не са там, за да  крадат. Не е вярно, че гласът на отделния човек няма значение. Ако  ние, които искаме  модерна, чиста, зелена България гласуваме масово, калинките на ГЕРБ, купените гласове на ДПС, врътките на политиците от задкулисието няма да минат, защото ние, нормалните хора, сме много повече от маскарите, които искат  властта, за да лапат.

  • Защо смяташ, че правилният избор  е бюлетината с №25 на Демократична България?

Защото там сме хора съмишленици, които се борим за модерна и просперираща европейска България. Първи в листата ни е Иво Мирчев. Помните как той и Христо Иванов отидоха с лодката  на брега на Росенец и  застанаха  лице в лице с горилите на Ахмед Доган, които държавата му беше осигурила. И това даде старт на протестната вълна, с която отстранихме Борисов от власт.

Ние искаме истински дълбоки промени, електронно управление, дигитализирана среда, развитие на индустриите в технологичния сектор с добре платени работни места. Само с модерна икономика държавата ще стане богата, българските граждани ще живеят добре и ще има пари и за пенсии, и за хората в затруднено положение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *