Деца подариха на кмета графики на разградски забележителности

Група малки художници от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество подариха на Кмета Денчо Бояджиев свои графики на разградски забележителности. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Децата заедно с директора на  ЦУТНТ Цветанка Русева и ръководителя на клуб „Приложни изкуства“ Росица Друмева се срещнаха днес с Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим. Синем, Дария, Теодора, Михаела и Стилиян са част от клуб „Приложни изкуства“ от началото на учебната година и вече са представяли успешно града в конкурси. Техният ръководител г-жа Друмева обясни, че картините, които подаряват на кметската управа, са участвали в национален конкурс „Млади таланти“, раздел „Моят роден край“. Инициативата да ги подарят е вдъхновена от изложбата от снимки от стария Разград, подредена по стъпалата на сградата на Общинска администрация и целта е да се покаже, че и младите хора от града обичат родния край, оценяват красотата на неговите забележителности и искат да ги популяризират.

Младите художници разказаха на кмета и неговите заместници какво са научили в клуба, обсъдиха и неговата идея след ваканцията да се срещнат отново с нови творби.

Срещата между общинското ръководство и малките художници се проведе в деня, в който завършват Майските дни на науката и техниката в ЦУТНТ. На финалното събитие 42-ма активни възпитаници на Центъра получиха грамоти и ваучери, призове имаше и за 7 абитуриенти от клуб „Слово“.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *