Депутат от Исперих напусна парламента

Исперихското лоби в 47-мото Народно събрание намаля с един представител.

Депутатът от ПП„Продължаваме промяната“ Велико Минков по свое желание напусна парламента днес. Решението му бе гласувано заедно с исканията на още трима парламентаристи.

40-годишният Минков бе избран от Русенски избирателен район, но е родом от Исперих. Средното си образование той е завършил в Езиковата гимназия в Разград. Познат е и в баскетболните среди, тъй като е тренирал този спорт в Разград. След образованието си в Разград той е завършил програмиране.

Велико Минков обяви оставката си в личния си профил още в края на миналата седмица, като изтъкна лични мотиви и изрази категоричното си намерение да работи за партийното строителство на „Продължаваме промяната“ в Русенско, като написа: „Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури.“. В поста си обявява и пет конкретни приоритета от предизборната програма на управляващата партия.

При гласуването на оставката на Минков и останалите трима депутати единствен разградчанинът аргументира решението си пред досегашните си колеги.

Решението малко трудно събра необходимия брой участници в гласуването, в крайна сметка бе одобрено от 117 депутати, двама бяха против, а трима – въздържали се.

Така в 47-мото Народно събрание остават трима народни представители, родом от Исперихско – Гюнай Хюсмен от ГЕРБ, избран от Разградски регион. Ихсан Хаккъ от ДПС, избран от ДПС, избран от Разградски регион , който е роден в Подайва и д-р Хасан Адемов, избран от Добрич.

Родом от Разградско са още петима депутати: Марин Шишев от „Продължаваме промяната – роден в Разград и избран от Разградски регион; Ива Митева от ИТН – родена в Разград и избрана от София; Антоанета Цонева от „Демократична България – родена в Разград и избрана от Пазарджик; Ахмед Ахмедов от ДПС – роден в Цар Калоян и избран от Разградски регион; Рамадан Аталай от ДПС – роден в Мъдрево и избран от Пловдив-област.

С Разград е свързан и животът на още  един депутат, макар да не е родом оттук – заместник-председателят на парламента Атанас Атанасов живя доста години в Разград, работи като прокурор и директор на ОДМВР.

Сред лудогорските депутати с най-дълъг парламентарен опит са Рамадан Аталай и д-р Хасан Адемов, които вече са били в 9 парламента, този им е десетият.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *