Депутатът Марин Шишев към шефовете на държавни структури: „Професионалистите няма от какво да се притесняват“

„Моля ви, вършете си работата“ – с този призив се обърна към шефовете на държавни структури в Разградска област новоизбраният народен представител от управляващата партия „Продължаваме промяната“ Марин Шишев. Срещата му с тях бе организирана със съдействието на Областния управител Иван Борисов. На нея бяха поканени и общинските кметове от региона, местата с табелките с имената на шестимата кметове от ДПС обаче останаха празни. Единственият представител на местния парламент бе заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев.

Във връзка със слуховете за кадрови промени в държавната администрация Марин Шишев опита да успокои шефовете на държавни структури, като ги увери, че няма някой, който да кадрува в региона. „Промени ще има, но професионалистите няма от какво да се притесняват. Важно е кой какъв специалист е и как си върши работата.“ – допълни той.

Шишев поиска от ръководителите на държавни структури да поставят проблеми, които биха могли да се решат с подготвяния нов бюджет и се изненада, че шефовете предимно споделят как работят, а не се оплакват.

Единствените искания, отправени от областния управител Иван Борисов, заместник-кмета на Разград Добрин Добрев и началника на Областно пътно управление Людмил Янев бяха за осигуряване на средства за подобряване на пътната инфраструктура. Борисов посочи конкретни отсечки – в Лознишко и Кубратско, Добрев обърна внимание, че пътят към столицата и към Южна България е лош за жителите на региона, коментира и преминаващите основни пътни артерии през Дряновец и Благоево, които се увреждат от тежки камиони.  Добрев призова още дълго бленуваната от българските общини финансова децентрализация най-сетне да се случи. Янев призна, че от 500 км. държавни пътища в областта 200 км. са в лошо състояние.

Тема на дискусията между депутата и шефовете на държавни структури бе и ваксинацията срещу COVID-19. Шишев сподели собствения си опит. След пребиваване за няколко дни в чужбина и въпреки две поставени ваксини, той се разболял от COVID-19 и бил под карантина във Варна и в изборния ден, дори не могъл да гласува за себе си. Заради ваксините обаче заболяването преминало леко, подобно на грип. Шишев призова за активна кампания за повишаване на ваксинациите в региона, каквато предстои и на национално равнище. Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева съобщи, че по ваксиниране регионът ни е на 13-то място в страната, сред ваксинираните са и 6 деца до 13 години а от 13 до 18 години са  93. Тя сподели, че здравните власти срещат затруднения основно заради факта, че по-голямата част от населението е селско и имат нужда от активност от страна на селските кметове. Изрази задоволство от работата си с местните медии обаче, които доброволно публикуват призивите за ваксинация на експертите.

Шишев оповести, че тази среща е първа, но няма да е последна. Предстои вероятно още в първите дни на новата 2022 г. в Разград да открие постоянна приемна, в която ще се примат сигнали до него, а той лично ще е в избирателния си район поне един ден в седмицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *