Ден на признание за талантливите деца на Разград

„Днес е ден на признание за талантливите деца на Разград“. Това обяви Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев в началото на церемонията по връчването на грамоти и еднократни финансови стипендии по Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград за 2022 г. – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Грамоти и парични стимули получиха общо 71 деца, които през годината са печелили първо, второ или трето място от конкурси, фестивали и състезания в сферата на науката, изкуствата и спорта.

Включването в Мерките се определя от Експертно-консултативна комисия, която разглежда заявленията на талантливите деца от общината. Общата сума е 30 000 лв. от общинския бюджет, разпределя се между номинираните в зависимост от постиженията на талантливите деца. Мерките за насърчаване на творческите заложби се прилагат в Община Разград от 8 години, като през първата година общата сума е била 3 пъти по-малка.

Грамотите и паричните стимули на малките певци, музиканти, танцьори, художници, спортисти и таланти в други сфери бяха връчени от: Кмета Денчо Бояджиев, председателя на Общински съвет Стоян Ненчев, председателя на Постоянната комисия по образование и наука Елка Неделчева, председателя на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности Свилена Дечева, заместник-кметовете Полина Иванова, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

В приветствието си към призьорите Кметът Денчо Бояджиев изрази удовлетворение, че Разград има толкова талантливи деца. Нарече ги „авангарда на младото поколение на Разград“ и им пожела да са още по-настъпателни през 2023 г. в желанието си да доказват и утвърждават своя талант, да се развиват и след завършване на образованието си да продължат да творят и работят за Разград. Г-н Бояджиев увери децата, техните преподаватели и родители, че Община Разград ще продължи да работи със същия подход към талантливите деца, „не жали и няма да жали средства, когато се касае за бъдещето на Разград“. На даровитите деца Кметът Бояджиев пожела да са здрави и щастливи, да уважават преподавателите си и да черпят с пълни шепи от техните знания.

След церемонията по връчване на грамотите и паричните стимули за децата и техните преподаватели и родители бе осигурен коктейл.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *