Денчо Бояджиев: Гласувах да се промени статуквото, от парламентарна република се превърнахме в министър-председателска

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, който е и председател на Областния предизборен щаб на БСП, гласува днес заедно със съпругата си Димитричка Бояджиева в секция 35 в ОУ”Васил Левски”. И двамата дадоха вота си машинно, без да чакат на опашка, тъй като пред тази секция нямаше чакащи.

„Гласувах за това да се промени статуквото, най-после да надделее разумът и народът да вземе властта в своите ръце чрез своите представители в Народното събрание. Гласувах за това най-после да започнем да функционираме като една нормална европейска парламентарна държава.” – коментира още преди вота си Денчо Бояджиев.

Той припомни, че през 1991 г. като депутат в Седмото Велико Народно събрание е подписал Конституцията на Република България, като допълни: „В нея е записано, че България е парламентарна република, а до такава степен се изкривиха нещата, че станахме министър-председателска република, което е пълна аномалия в държавното управление.
Убеден съм, че здравият разум у българина ще надделее и, както казват старите хора, ще сложим коня пред каруцата. Във всяка парламентарна република парламентът е този орган, който ръководи обществените отношения в държавата и е нормално и ние да заприличаме на една напълно равностойна пълновластна европейска държава.”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *