Демократична България: Ще сложим ред и качество в пътното строителство

България е на първо място в Европейския съюз по брой загинали при катастрофи с леки автомобили. Основната причина за това е лошото състояние на пътищата, тяхното управление ,строителство и поддържане.

Област Разград пък е регионът с най лоши пътища в България, и това не е случайно. Пътният сектор в България се управлява от двама души – Падишаха и Глашатая. Ролята на падишаха е отредена на Бойко Борисов, а Глашатаят е шефът на АПИ Георги Терзийски.  Той е и в ролята на бушона, който като възникне  проблем,  ще го изгорят и заменят с друг.

Искаме ли в Разград да се направи някакъв път трябва да сме важни за Падишаха или някой от неговата свита да има икономически интерес от това. В краен случай пътят трябва да минава поне покрай някое  ловно стопанство, което властниците посещават   често. И тогава се ходи да се целува ръка на Падишаха, за да се отпуснат едни пари.

Но дори и когато  се открие финансиране, предварително  е ясно, че няма да има добре направен, сигурен и безопасен път. Защото  всички по веригата мислят как да се откраднат едни милиони. Затова шосетата в Разград са като бомбандирани, ремонтираните повторно разкопани, отводняването им е изписано на книга, но при дъжд и сняг локвите заливат асфалта. Маркировката я няма, шофьорите са като на сървайвър.

Тези безобразия трябва да спрат! В „Демократична България“ знаем как  да сложим ред в пътното строителство. Ще въведем задължителни стандарти за строителство и поддържане на шосетата, които ще влязат като изискване в договорите за обществени поръчки.

Ще  изградим докрай магистрала „Хемус“ и така област Разград  ще има  бърза и сигурна връзка със столицата. Ще изготвим точков  анализ на тежкотоварния трафик и ще го насочим към шосета, които  могат да понесат натоварването. Ще въведем система от мерки за обезопасяване на пътищата със знаци и маркировки.

За да се случи това, на четвърти април трябва да се разделим с Падишаха, Везира, Глашатая и цялата тази пасмина, която е окупирала пътищата на България. Пътищата трябва да се управляват от хора за хората, а не с мисълта как да се откраднат едни милиони.

Огнян Обрешков – кандидат за народен представител от „Демократична България“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *