Три награди за Разград от престижен национален ученически конкурс

Три деца от Разград получиха награди от Тринадесетия Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – град Русе.

В творческата надпревара участваха 254 млади автори от цялата страна с 305 творби и 9 журналистически екипа. Конкурсът е вписан в Националния календар на Министерството на културата.

Победител в раздел Литературно творчество Проза в първа възрастова група – до 4 клас – е ученикът от ОУ”Отец Паисий”-Разград Виктор Дилман Али.

Другите двама призьори са възпитаници на ЦПЛР – Център за ученическо, техническо и научно творчество – съобщиха от ръководството на извънучилищната форма на обучение.

Божидара Димитрова Занкова получи първа награда във втора възрастова група в раздел  „Литературно творчество” – Проза. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Н. Й. Вапцаров“  и посещава заниманията по интереси на клуба в ЦПЛР – ЦУТНТ за втора поредна година. Под ръководството на Веселина Йотова само през тази година тя печели вече пет призови награди.

При най-големите в трета възрастова група, където конкуренцията винаги е най-силна, Хюлия Илхан Шакир от клуб „Микрофон” бе удостоена с втора награда в раздел „Журналистика”. Темата на журналистическия материал „Времето е жестоко” приятно провокира Хюлия да използва потенциала си и да вплете умението си да се изразява с критичността на мисълта си. 16-годишната Хюлия е в клуб „Микрофон“ вече втора година, там  овладява умението за публична реч, за което благодари от сърце на своя ментор и ръководител на клуба Валентина Колева. Хюлия е ученичката в Х „б” клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград.

One Reply to “Три награди за Разград от престижен национален ученически конкурс”

  1. Зад успехите на момичетата безспорно стоят техните всеотдайни и талантливи ръководители – г-жа Веселина Йотова на клуб “Слово” и г-жа Валентина Колева – на клуб “Микрофон”.
    Благодаря на г-н Иван Джебаров за подкрепата, която оказва на клуб “Слово”. До завръщането на г-жа Веселина Йотова той
    ще продължи да работи и с младите репортери от ЦПЛР-ЦУТНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *