Две безплатни люлки в центъра, когато станат въртележки – таксата отива в БЧК

Още два атракциона за децата на Разград са поставени в централната част на общинския  център – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

До паметника на Майстор Манол на площад „Момина чешма“ и до Областния информационен център на бул. „България“ днес бяха инсталирани новите съоръжения за игра. Те могат да се използват в два варианта – като люлка и като въртележка. Люлеенето е безплатно, а въртележката се включва при пускане в автомата на монета от 1 лев за една игра и 2 лева за 3 игри. Съоръжението е предназначено за ползване на деца от 1 до 13 години, може да се люлеят или въртят на въртележката три деца, поставена е и противоударна настилка.

В използването на въртележката има и благотворителен елемент – по-голямата част от таксата за ползване се превежда на Българския Червен Кръст за кампанията „Топъл обяд“. Фирмата, която инсталира подобни въртележки в България – „Колор-83“ЕООД, има споразумение с БЧК част от отчисленията от приходите от въртележките да се използват за каузи на благотворителната организация.

Предвижда се въртележките да останат в Разград до края на 2025 г., като фирмата плаща на Община Разград такса за право на поставянето им съобразно нормативната уредба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *